Vanuit het sportteam heeft Welstad gekeken hoe de succesvolle app ‘’Ommetje’’ (een initiatief van de Hersenstichting)  ingezet kan worden in Stadskanaal.

Welstad is uitgekomen op een aangepaste variant genaamd: ‘Knoalster Ommetje’. Welstad heeft een eigen account waar zich tot 500 inwoners aan kunnen melden voor een groep. Die kunnen daarbij kiezen voor hun eigen wijk in de app om zo dagelijks een ommetje te maken van minimaal 20 minuten. De deelnemers kunnen hiermee punten scoren en het op die manier opnemen tegen andere bewoners van hun eigen wijk of binnen de gemeente Stadskanaal. In feite is het dus de ommetje app vertaald naar wijk-niveau.

Mensen kunnen zich aanmelden door middel van de app (iPhone en Android). De verdere informatie zal Welstad dan na aanmelding versturen aan de mensen. Hoe het werkt kun je lezen in de flyer (onderaan de pagina). Het komt er op neer dat mensen kunnen appen naar het genoemde 06-nummer en dan krijgen ze de handleiding en meer info.

Welstad is nog van plan een korte video op te nemen om het geheel nog duidelijker uit te leggen, deze zal via onze site en via Facebook worden gedeeld.

Laten we elkaar zoveel stimuleren om deel te gaan nemen en het dagelijkse ommetje gaan lopen. Voor vragen kunt u mailen met Welstad via onderstaand formulier, daaronder vindt u flyer en stappenplan: