Vanuit het project Centrumvernieuwing starten we een wedstrijd: ‘Pimp je fiets’. Wil je meedoen? Laat dan je creativiteit zien door je fiets te pimpen in het thema ‘Duurzaam en Gezond’. Stuur voor 1 oktober een foto in en geef uitleg over je ontwerp. Waarom past dit ontwerp het beste bij ‘Duurzaam en Gezond’? Wie weet: misschien win jij dan op 8 oktober, tijdens de officiële afronding van de Aanpak Verkeersplan, het prijzenpakket!

Hoe werkt het?

•    Pimp je fiets in het thema ‘Duurzaam en Gezond’
•    Stuur ons een foto van je gepimpte fiets met uitleg over je ontwerp via de mail.
•    Zet in het onderwerp van de mail ‘Pimp je fiets’ wedstrijd en vermeld je naam en hoe we je kunnen bereiken.
•    Je kunt tot 1 oktober je foto en uitleg naar ons sturen.

Gebruik je fantasie bij het ontwerpen van je gepimpte fiets. De jury is niet op zoek naar de mooiste gepimpte fiets, maar naar de meest creatieve. Daarom is het ook belangrijk om het idee achter je ontwerp uit te leggen. Zo kan de jury het beste beoordelen welke fiets het meest creatief is.

Na 1 oktober kiest de jury de winnaar. De winnaar ontvangt een uitnodiging om samen met zijn of haar gepimpte fiets als gast te komen naar de officiële afronding van de Aanpak Verkeersplan in Theater Geert Teis. Dit is op donderdag 8 oktober om 14:00 uur. Deze middag staat in het teken van de fietsveilige route in het centrum. Gedeputeerde Fleur Gräper – van Koolwijk van de provincie en wethouder Brongers zijn ook aanwezig. Zij gaan onder andere een verkeersspel spelen op het Raadhuisplein.

Ben jij de winnaar van de ‘pimp je fiets’wedstrijd, dan ben je ook één van de genodigden. We ontvangen je daar graag samen met je gepimpte fiets. Je ontvangt dan je prijs: een fietspakket samengesteld door winkels uit de hele gemeente en de provincie Groningen met alles wat je nodig hebt om veilig en voorbereid op de fiets te stappen!

Duurzaam en Gezond

Als thema van de Pimp je Fiets wedstrijd is gekozen voor “Duurzaam en Gezond”. Fietsen is namelijk goed voor het milieu. Bovendien is fietsen ook goed voor je gezondheid. Het thema kun je op allerlei manieren uitwerken. Denk aan kleur, materiaal, of zelfs functie van je gepimpte fiets. Wees creatief!

Officiële afronding Aanpak Verkeersplan

Door het nieuwe verkeersplan wordt iedereen aangemoedigd om de fiets te pakken naar het centrum. Het nieuwe verkeersplan is namelijk veilig en fietsvriendelijk gemaakt, met zelfs een unieke fietsstraat. Tijdens de officiële afronding van de Aanpak Verkeersplan besteden we aandacht aan het nieuwe verkeersplan. De officiële afronding vindt plaats in het Geert Teis, en is alleen voor genodigden en natuurlijk de winnaar van de Pimp je Fiets wedstrijd.

Wat: Wedstrijd ‘Pimp je fiets


Wanneer: 8 september – 1 oktober 2020


Thema: Duurzaam en gezond


Inleveren: Foto van je gepimpte fiets met uitleg


Prijs: Fietspakket samengesteld door ondernemers uit Alteveer, Onstwedde, Mussel, Musselkanaal, en de provincie Groningen