De VoorzieningenWijzer

Wat is het? Nederland heeft een goed vangnet voor huishoudens die weinig te besteden hebben. Van Toeslagen van de Rijksoverheid tot de gemeentelijke regelingen, van Jeugdfonds Sport & Cultuur tot de keuze van een passende zorgverzekering of een goedkopere energieleverancier. Maar dan moet je wel weten waar je recht op hebt en hoe je dat aanvraagt. Precies daar helpt de VoorzieningenWijzer bij.
De VoorzieningenWijzer is een tool die ingezet wordt om inwoners van de gemeente Stadskanaal financieel gezond te houden.

Hoe werkt het? Bij Stichting Welstad zijn drie maatschappelijk werkers opgeleid tot consulent VoorzieningenWijzer. Dit zijn Ruurd Post, Jerremy Groenendal en Trea van Groningen. Zij komen bij de mensen thuis en vullen samen met hun de tool in. De mensen krijgen in 1 gesprek duidelijke uitleg waar men recht op heeft of op welke vaste lasten er bespaard kan worden. Bijvoorbeeld heeft iemand recht op een van de minimaregelingen die er gemeente-, provincie- en landelijk breed zijn. Of heeft iemand recht op toeslagen? Ook wordt er onderzocht of de vaste lasten van de energienota en de zorgverzekering omlaag kunnen.
Het is een op maat gemaakt advies en de tool is gratis!! (Voor nog meer informatie verwijs ik graag naar de site: https://www.devoorzieningenwijzer.nl/wat-is-het)

Aanmelden, hoe gaat dat? De aanmelding gaat via Stichting Welstad. Je kunt bellen naar 0599-635999 of een mail sturen naar info@welstad.nl.