100 jaar opde Zandtange

21 september 2019

CBS Op de Zandtange viert feest

Op 9 augustus jl. bestond het christelijk onderwijs in Mussel precies 100 jaar. Voor de zomervakantie is dit met vele (oud-)leerlingen en (oud-)leerkrachten gevierd middels een reünie.
Natuurlijk mogen ook de huidige leerlingen niet vergeten worden. Iedereen kreeg al een bidon met de naam en het logo van de school.
Daarnaast doken de leerlingen en leerkrachten afgelopen week terug in de tijd. Op vele manieren is verkend hoe het er 100 jaar geleden tot nu aan toe ging thuis en op school:
Op maandag verscheen iedereen prachtig gekleed in kleding van vroeger. De optocht door het dorp was zeer de moeite waard. De rest van deze dag was een ‘snoerloze’. Er mocht geen gebruik worden gemaakt van digitale middelen. Op dinsdag is met heel de school het Veenpark bezocht. Op donderdag werd er met alle leerlingen tussen de middag op school gegeten. Er stond oudhollandse kost op het menu: poffert, pannenkouken en spekkedikken. De rest van de week werd er in de klassen gewerkt over vroeger. Er zijn leitjes gemaakt, er is gehaakt en gepunnikt, er zijn blokkendozen gemaakt en er werd veel geleerd uit de projectboeken die de juffen voor de leerlingen hadden gemaakt.
Als klap op de vuurpijl wordt op vrijdag 27 september door alle leerlingen van de school de musical Jona overdag ingestudeerd en ’s avonds voor een groot publiek opgevoerd.
Het wordt niet licht vergeten; 100 jaar Op de Zandtange!

Fotograaf : Marianne van der Kaap