De redactie ontving onderstaand bericht:

“Bernard Hazenberg en Jan Wubs, ondernemers uit Harpel, hebben dit jaar de Vlagtwedder Energie Coöperatie (De VEC) opgericht. Afgelopen zomer presenteerde De VEC hun plannen tijdens de eerste bijeenkomst, waar meer dan 70 buurtgenoten aanwezig waren. Met inmiddels 50 leden kijkt De VEC terug op een goede start! 

Om de mooie plannen van De VEC waar te kunnen maken zijn er 350 leden nodig die binnen een straal van 6 kilometer rondom Zonnepark Vlagtwedde wonen. Bernard en Jan nodigen iedereen van harte uit om langs te komen op de tweede bijeenkomst op donderdag 30 november. Tijdens deze avond gaan Bernard en Jan een presentatie geven over De VEC en hoe ze ervoor staan. Ook komt Johan Kalk, beleidsmedewerker duurzaamheid van de gemeente Westerwolde, vertellen over duurzaamheid in de gemeente, het aangepaste beleid voor zonneparken en de rol van energiecoöperaties.

  • Datum: donderdag 30 november
  • Tijd: inloop vanaf 19:30, start om 20:00 
  • Locatie: Turfweg 4, 9541 TN Harpel

Nadien is er tijd voor een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje, waarbij iedereen elkaar beter kan leren kennen. Voor meer informatie over De VEC kunt u alvast een kijkje nemen op de website. Neem voor vragen contact met Bernard en Jan op door hen een mail te sturen.”