Beste bewoner van de gemeenten Westerwolde en Stadskanaal,

Het is alweer een tijdje geleden dat we u hebben bijgepraat over de voortgang van het glasvezelproject in uw regio. Daarom willen we u graag op de hoogte brengen van de recente ontwikkelingen.

Schouwen
We zijn verheugd om te melden dat vrijwel alle woningen inmiddels zijn bezocht voor een schouwing. Bovendien is al bij 80% van de woningen de aansluiting binnen gemonteerd of tot aan de gevel aangelegd en zal u binnenkort benaderd worden voor een afspraak. Mocht uw woning nog niet zijn geschouwd terwijl dit wel had moeten gebeuren, verzoeken wij u vriendelijk om contact met ons op te nemen.

Planning
Met betrekking tot de planning kunnen wij u meedelen dat de gebieden BLW-01, BLW-02, BOUR-01, WEDE-02 en MSK-01 sinds de laatste bouwbrief civieltechnisch gereed zijn in gemeentegrond. Er zijn echter nog enkele gebieden waar we uitdagingen tegenkomen, met name bij bepaalde boringen en langs de provinciale wegen. Hier moeten we voldoen aan de eisen van het waterschap en de provincie, waardoor we niet de snelheid halen die we zouden willen en het glasvezelnetwerk nog niet overal volledig operationeel is. De planning op de homepagina is een richtlijn. Uiteraard zullen wij u informeren als de we de planning naar voren kunnen halen.

DeelgebiedCiviele werkzaamhedenHuisaansluitingen
APEL-01GereedGereed
ON-01GereedGereed
ON-02GereedGereed
SEL-02GereedGereed
ALTVH-01GereedGereed
SEL-03GereedAug 2023
BLW-01GereedNov 2023
BLW-02GereedAug 2023
VLAG-01Aug 2023Sept 2023
BOUR-01GereedNov 2023
SEL-01Sept 2023Nov 2023
WEDE-02GereedOkt 2023
WEDE-01Nov 2023Dec 2023
MSK-01GereedAug 2023
Planning per deelgebied

BOUR-01
In de vesting is de aanleg van het glasvezelnetwerk afgerond. Momenteel zijn we bezig met het graven en boren van de voedingsroute vanuit VLAG-01 langs de provinciale weg naar Bourtange.


Beschikbaarheid van serviceproviders
Graag willen we u ook op de hoogte brengen van de voortgang met betrekking tot de serviceproviders, met name KPN en (gerelateerde) providers. Helaas is de eerdergenoemde datum niet gehaald en hebben we op dit moment nog geen planning ontvangen van KPN met betrekking tot het plaatsen en activeren van hun apparatuur. Onze excuses hiervoor. Zodra we de planning van KPN ontvangen, zullen we deze delen via de bouwbrief en onze website. Op die manier kunt u zien wanneer u gebruik kunt maken van de diensten van KPN in uw gebied.

Contact
Wij streven ernaar om u regelmatig op de hoogte te houden van de voortgang en eventuele veranderingen in de planning. Mocht u vragen hebben of meer informatie willen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt ons bereiken via telefoon op 0850 479 223 of per e-mail via groningen@glasdraad.nl. We staan klaar om u te helpen.

Met vriendelijke groet,
Team GlasDraad Groningen