Vandaag (23 maart) is een brief van de firma Glasdraad bezorgd op alle adressen binnen de dorpsgrenzen van Mussel. Zij doen een aanbod voor glasvezelaansluitingen.

Het is wellicht goed om te weten dat het bestuur van PBM vorige week is bijgepraat door deze aanbieder. Wij zijn gevraagd om als ambassadeur op te treden namens hen. We hebben afgesproken in de komende weken nogmaals een gesprek met hen te hebben over deze hulpvraag. We gaan ‘intern’ nog overleggen wat onze visie hierop is.

Mocht u uw mening met ons willen delen, dan kunt u ons daarover benaderen (persoonlijk, per telefoon, mail, briefpost).

Voor degenenen die de brief gemist hebben, hieronder de tekst van de brief van Glasdraad:


Beste bewoner van de gemeenten Westerwolde en Stadskanaal,

GlasDraad Groningen wil de kleinere dorpskernen van de gemeenten Westerwolde en Stadskanaal voorzien van een glasvezelnetwerk. Zo kan in de toekomst iedereen in uw gemeente beschikking hebben over een glasvezelaansluiting. Het buitengebied van uw gemeente heeft al glasvezel van Mabin Groningen. Mabin Groningen en GlasDraad Groningen zijn samen onderdeel van GlasDraad.

Vraagbundeling

Voordat wij een glasvezelnetwerk kunnen aanleggen in uw gebied, wordt er een vraagbundeling gevoerd. Tijdens deze periode zal GlasDraad Groningen u informeren over glasvezel en willen wij uw vragen beantwoorden. Het is belangrijk dat men een goede keuze kan maken om zich wel of niet in te schrijven voor een aansluiting op dit netwerk.
Het informeren doen wij met een glasvezelkrant en informatieavonden. Bovendien zijn wij ook aanwezig in de regio.
In ons privacy statement op glasdraadgroningen.nl staat beschreven hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wilt u niet geïnformeerd worden over de mogelijkheid van glasvezel op uw adres, laat ons dit dan weten via privacy@glasdraad.nl.
Wij hopen dat we u de komende maanden zonder “strenge” coronamaatregelen kunnen ontmoeten.


Met vriendelijke groet,
het glasvezelteam van GlasDraad Groningen”