GSM-mast

okt 7, 2021 ,

Zoals gisteren tijdens de Algemene Ledenvergadering van onze vereniging aan de aanwezigen is toegezegd, hebben we contact gehad met VodafoneZiggo, de beoogde oprichter van de GSM mast in ons dorp. VodafoneZiggo wil de vergunning van KPN overnemen. De gemeente Stadskanaal wil hier ook aan meewerken.

VodafoneZiggo geeft aan haast te willen maken van de bouw van de mast, want op 1 juli moet de dekkingsgraad in onze gemeente in overeenstemming zijn met de licentie die VodafoneZiggo gekregen heeft. De dekkingsgraad moet ongeveer 98% zijn. Dat betekent dat op 98% van de plekken in de gemeente Stadskanaal dan 5G dekking moet zijn. Hierin telt natuurgebied en grote watervlakten niet mee.

De overname van de vergunning is op dit moment een beetje een punt, omdat KPN de overdracht van de vergunning weliswaar heeft toegezegd, maar dit tot op heden niet bij de gemeente heeft aangegeven met een “Verzoek tot Overdracht”. Het gevolg daarvan is, dat de aannemer van VodafoneZiggo niet kan en mag beginnen. Op zijn Mussels: KPN komt niet van de pot.

We houden jullie via onze site en onze socials op de hoogt van de verdere ontwikkelingen. De situatie begint, hoewel we in eerste instantie op KPN als provider vertrouwden, ondertussen op een KPN-debacle te lijken.