Letterzetter kan het op zijn buik schrijven

Zoals de meesten van jullie vast al weten, zijn een groot aantal naaldbomen in het Lindenbos er slecht aan toe. Veel naaldbomen zijn zelfs al dood. Afgelopen winter zijn er massaal bomen omgewaaid. In het komende stormseizoen zullen ongetwijfeld weer een (groot) aantal bomen omwaaien. Daarnaast is het geen gezicht als je in het Lindenbos wandelt. We horen termen als “horrorbos” en “woestenij” van dorpsbewoners. De bomen zijn aangetast door de letterzetter.

De gemeente Stadskanaal heeft aangegeven dat ze de naaldbomen zullen gaan rooien. Daarna zullen de bomen worden vervangen door nieuwe bomen.

Op bijgaande foto kun je zien om welke 2 gebieden het gaat. Die zijn aangegeven met een oranje cirkel. De naaldbomen direct achter de Lindenlaan (niet in de foto aangegeven) worden beoordeeld op gezondheid en als ze er niet goed voor staan, worden ook die gerooid en herplant.

De gemeente wil het werk in de komende winterperiode gaan uitvoeren. De aanplant wordt een leuke activiteit, samen met gemeente, bewoners enzovoort.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente of met het verenigingsbestuur.