‘We zijn er bijna maar nog niet helemaal’. Het percentage staat op 46%. Zaterdag 19 juni hebben we de ambassadeurs een update gegeven over de stand van zaken:

Glasdraad Groningen heeft besloten om de vraagbundeling niet meer fout te laten gaan en te gaan aanleggen, maar we hebben nog wel wat aanmeldingen nodig. Wij zijn jullie, de ambassadeurs en alle vrijwilligers, bijzonder dankbaar.

Er is namelijk toch nog veel onduidelijkheid over ons aanbod. Vragen die Glasdraad vanwege alle coronamaatregelen niet goed heeft kunnen toelichten. Nu het weer mag vanwege de versoepelingen, gaan we drie extra informatieavonden organiseren om echt álle bewoners van Westerwolde en Stadskanaal de kans te geven om een bewuste keuze te maken. Vragen die aan bod komen:

Wat kost het nu echt?
Wat kost een abonnement?
Wanneer betaal ik?
Waarom zou ik, terwijl ik tevreden ben over mijn huidige provider, toch moeten aanmelden?
En wat betekent dit?

We sluiten deze info-avonden af door iedereen een drankje aan te bieden.

Zoals gezegd wil Glasdraad Groningen de campagne niet meer fout laten gaan. Bewoners die zich nog niet hebben ingeschreven krijgen nog een laatste kans geven om alsnog mee te doen. Zij krijgen daarom tot 12 juli de mogelijkheid om zich aan te melden tegen de huidige voorwaarden.

Dit is hoe we er nu voor staan:

Veelerveen 64%
Mussel 54%
Bourtange 52%
Vriescheloo 49%
Wedde 48%
Oudeschans 47%
Sellingen 47%
Onstwedde 44%
Blijham 42%
Vlagtwedde 42%
Alteveer 37%
Bellingwolde 37%
Ter Apel 31%
Stadskanaal 17%