Update: De eerste bedragen zijn overgedragen aan de bij ons bekende gastgezinnen. Ondertussen blijven er giften binnenkomen, die we -vanzelfsprekend- zo snel mogelijk overdragen. Je kunt deze actie nog steeds steunen via onderstaande QR-code of link.

In Oekraïne speelt zich een enorm drama af. Iedereen heeft dit wel in de media gezien. Velen hebben een bijdrage geleverd aan hulp vooor de Oekraïeners, door het geven van geld of goederen.

In ons dorp zijn een aantal gezinnen (voor zover wij weten drie gezinnen) die vluchtelingen in huis opvangen.

Wat we ons misschien niet realiseren is dat dit voor die gezinnen een emotionele, sociale en financiële belasting is. Langs deze weg willen we jullie allemaal vragen om de desbetreffende gezinnen steunen waar en hoe je dat kunt.

Voor een kleine financiële ondersteuning van de gastgezinnen zet het bestuur van onze vereniging haar bankrekening open. We willen u vragen om, als u iets kunt missen, daar een bedrag naar over te maken. Van uw giften blijft niets aan de strijkstok hangen, het wordt voor 100% overgedragen aan de gastgezinnen.

Je kunt de QR code scannen met de foto-app op je telefoon of via de eigen bankieren app. Je komt dan in de bankierenomgeving van je eigen bank en kunt dan het over te maken bedrag invullen.

Mocht je niet zo goed je weg vinden op de telefoon, dan kun je met je computer hier klikken . Ook dan kom je in je eigen bankierenomgeving.

Een derde mogelijkheid is om het geld in een enveloppe in de brievenbus van onze Penningmeester, Elizabeth Westendorp, te doen, Korenmolen 4.