Van de gemeente Stadskanaal ontvingen we onderstaande mail:

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Oud & nieuw: heb het leuk en vier het veilig!

Het is december en het einde van 2023 nadert. De feestdagen staan voor de deur. Samen kunnen weer een veilig en feestelijk oud en nieuw van maken. Helpt u mee?

De jaarwisseling moet voor iedereen een mooi feest zijn. Voor u, voor uw familie, vrienden en buren. Om te zorgen dat we het met elkaar leuk en veilig laten verlopen, is er een aantal afspraken binnen onze gemeente.

Vreugdevuren, vuurwerk en carbidschieten

Carbidschieten en vuurwerk zijn mooie tradities. Veiligheid en plezier staan hierbij voorop.

Vreugdevuren

zijn gevaarlijk en veroorzaken (milieu)schade en zijn daarom verboden. De brandweer is alert en zal bij calamiteiten snel ingrijpen om erger te voorkomen.

Siervuurwerk

is toegestaan. Knalvuurwerk en losse pijlen mogen niet. Denk bij het afsteken van vuurwerk aan uw veiligheid en die van uw omgeving. Het afsteken van siervuurwerk mag alleen op oudejaarsdag tussen 18:00 uur en 02:00 uur ’s nachts.

Carbidschieten

mag op oudejaarsdag vanaf 10:00 uur tot ’s nachts 02:00 uur. Hiervoor gelden wel speciale regels. U vindt ze op de oud & nieuw pagina op de site van de gemeente. Meer veiligheidstips vindt u op www.wieisdebock.nl

Opruimen

De gemeente vraagt scholen, ondernemers, buurtwerk en horeca om vooraf maatregelen te nemen en alert te zijn. U kunt helpen door zoveel mogelijk losse spullen, zoals tuinmeubelen en huisvuilcontainers, rond uw woning op te ruimen en binnen te zetten. Denkt u eraan om na het afsteken van het vuurwerk het resterende afval op te ruimen?

Ook de gemeente ruimt op: de kerstboom wordt verwijderd, afvalbakken geleegd, glasbakken en kledingcontainers worden verwijderd.

Overlast of vernielingen

Heeft u overlast of ziet u dat er vernielingen zijn, neem dan contact op met de politie (0900-8844) ofanoniem via 0800-7000 en geef de kenmerken van de daders door. Meld eventuele vernielingen ook bij de gemeente via Fixi (www.fixi.nl of de app). U vindt de link ook op www.stadskanaal.nl/meldpunt .

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de gemeente (0599-631631) of kijk op www.stadskanaal.nl/oudennieuw.

Veul hail en zegen in ’t nije joar!