Foto: CBS ‘Op de zandtange’

Maandagochtend 8:30 uur. Er staat een hele groep kinderen rondom juf Frederika, het is koud, ijskoud. De kou deert deze kinderen echter niet, zij zijn op een missie! Vorige week hoorden ze van hun leerkrachten, dat er een kinderboekenschrijver wekelijks op school zou komen! Dat kon Lydia Rood, Corien Oranje óf Janneke Schotveld zijn.

Ze kregen vervolgens les over deze drie topauteurs, over welke boeken ze hebben geschreven maar ook over persoonlijke dingen zoals welke sporten ze beoefenen, of ze huisdieren hebben en wat ze lekker vinden.

Vanochtend was het eindelijk zo ver, er zou worden onthuld welke schrijfster de Schoolschrijver van CBS Op de Zandtange zou worden!

Op het plein waren vijf aanwijzingen verstopt. Deze werden gezocht door kinderen en voorgelezen aan alle kinderen. De raderen begonnen te draaien, want welke schrijfster deed als sport zwemmen én hardlopen? Bij de laatste aanwijzing: ‘Haar achternaam is een typisch Nederlandse kleur’ waren alle kinderen het erover eens. Hun schoolschrijver was niemand anders dan Corien Oranje!

En ze hadden gelijk! Corien Oranje gaat het komende halfjaar, wekelijks de klassen in. Samen met de kinderen wordt er geschreven, gelezen en voorgelezen met als doel het vergroten van de taalontwikkeling en het plezier in lezen.

Toen de leesconsulent aan een meisje uit groep 4 vroeg of ze tevreden was met hún Schoolschrijver was het antwoord: ‘Ja want dit is een hele vrolijke!’ en dat kan iedereen die Corien Oranje heeft ontmoet, enkel beamen!