Eerste SchuldHulpMaatjes Stadskanaal ontvangen certificaat van wethouder Sterenborg

Donderdagmiddag 22 september ontvingen de eerste vier maatjes en de coördinator van SchuldHulpMaatje (SHM) Stadskanaal hun certificaat. Na een driedaagse training mogen zij nu inwoners met geldzorgen helpen. Zij zijn de eerste maatjes die van start gaan in de gemeente Stadskanaal.

Wat een maatje doet

Een maatje helpt mensen om hun geldzaken weer op orde te krijgen. Door te luisteren, te helpen met overzicht krijgen, of door samen een aflossingsplan te maken. Iedere inwoner van de gemeente Stadskanaal kan hulp krijgen van één van de maatjes. Wat de oorzaak ook is. Samen lukt ’t!

Aanmelden voor hulp

Heb  je zelf  geldzorgen? Of ken je iemand in je omgeving die hulp kan gebruiken? Aanmelden is heel eenvoudig: stuur een e-mail naar onze coördinator Linda Hake: coördinator@stadskanaal.schuldhulpmaatje.nl . Of meld je aan via www.schuldhulpmaatje.nl/locatie/stadskanaal. Wij nemen zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Ook maatje worden?

Wij zijn op zoek naar nieuwe maatjes! Informatie over de opleiding en wat het maatje-zijn precies betekent, is te vinden op schuldhulpmaatje.nl. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met onze coördinator Linda Hake. Of meld je aan via onze website.

Over SchuldHulpMaatje Stadskanaal

SHM is opgericht door kerken en opereert landelijk in zo’n 140 gemeentes. In Stadskanaal hebben 7 kerken zich verbonden aan SchuldHulpMaatje. Een afvaardiging van deze kerken vormt het bestuur. In Stadskanaal zijn nu 4 maatjes actief, twee nieuwe maatjes starten binnenkort met hun opleiding.

Op de foto ziet u van links naar rechts bovenin Linda Hake, Marga Johannes, wethouder Ingrid Sterenborg en Fennie Schoenmaker en onder: Harma Kamphuis en Emmie van de Griend