Nieuwsbrief februari

De vereniging voor Plaatselijke Belangen Mussel (PBM) behartigt de belangen van alle inwoners van Mussel. Het bestuur overlegt hiervoor met de gemeentelijke en de provinciale overheid en met organisaties als Stichting Welstad en Buurtbus.

Zo’n 80% van de inwoners van Mussel is lid van de vereniging. Het lidmaatschap bedraagt (2021) € 7,- per jaar.

De nieuwsbrief wordt samengesteld door het bestuur van PBM. Inwoners van Mussel krijgen de nieuwsbrief in de brievenbus. Wilt u de nieuwsbrief ook via de mail ontvangen? Laat het ons weten via info@pbmussel.nl of via onze Facebookpagina. Bij voldoende belangstelling zorgen we voor een digitale nieuwsbrief.

Heeft u een idee voor de nieuwsbrief? Neem dan contact op met Eddy Niemeijer via voorzitter@pbmussel.nl

Voorzitter:
Eddy Niemeijer

Penningmeester:
Elizabeth Westendorp

Secretaris:
Alida Roelfsema

Algemene bestuursleden:
Henk Arnoldus
Manon Drenth
Marianne van der Kaap

info@pbmussel.nl

www.musselonline.nl

www.facebook.com/ plaatselijkebelangenmussel

In deze nieuwsbrief:

– Vernieuwing van de website
– AED-trainingen
– NL doet
KPN-mast en bellen via wifi
– Kerkklok
– Whatsappgroep Corona

Vernieuwing van de website

We zijn al een tijdje bezig met vernieuwing van de website. Op www.musselonline.nl staan onder meer veel foto’s van vroeger en nu. Een populaire rubriek is ‘gespot in Mussel’. Weet u een onderwerp voor deze rubriek? Stuur het naar website@pbmussel.nl, dan komen wij in actie. Begin februari komt er weer een nieuwe prijsvraag online, we gaan er vanuit dat iedereen meedoet!

AED-trainingen

Basiscursus – 1 september 2021 om 19:30 uur

Deelname aan deze basiscursus AED kost € 22,50. Aanmelden kan bij Elizabeth Westendorp, 06 13 48 53 11 of 454910, of via opgave@pbmussel.nl.

Baby- en kind reanimatie – 15 september 2021 om 19:30 uur

Tijdens deze cursus oefenen we de  baby- en kindreanimatie. Deelname kost € 22.50. Aanmelden kan – alleen met een geldig AED-diploma – bij Elizabeth Westendorp, 06 13 48 53 11 of 454910 of via opgave@pbmussel.nl.

NL Doet

Samen met duizenden organisaties in het land organiseert het Oranje Fonds op 28 en 29 mei 2021 weer NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook in Mussel doen we weer mee, op zaterdag 29 mei. Hou de website in de gaten voor updates. U kunt u zich alvast opgeven via opgave@pbmussel.nl of via het contactformulier op de website.

KPN-mast en bellen via wifi

Het bestuur van PBM is momenteel in overleg met de gemeente Stadkanaal, KPN, Vodafone/Ziggo en T-Mobile om een oplossing te vinden voor de zeer slechte mobiele dekking in ons dorp. Partijen schuiven elkaar de hete aardappel toe, wat de snelheid van beslissen niet ten goede komt. In de tussentijd lost het de slechte mobiele dekking niet op. Gelukkig hebben de meeste smartphones de

Pagina 1

________________________________________________________________

Dorpsagenda

29-05-2021 – NL Doet

01-09-2021 – Basiscursus AED

15-09-2021 – Baby- en kind-reanimatie

Een actueel overzicht staat op www.musselonline.nl en op faceboek.com/

plaatselijkebelangenmussel

Mussel – Dorp op de grens van veen en zand

Een must-have voor iedere Musselker! Er zijn nog een paar exemplaren te koop
(à € 10,-) via Elizabeth Westendorp, tel.nr. 06 13 48 53 11 of 454910.

mogelijkheid om te bellen via wifi. U belt dan via uw eigen draadloze netwerk thuis. Helaas biedt niet elke provider deze mogelijkheid. Ook schakelen sommige telefoons niet over naar wifi als er nog een piepklein GSM-signaal is. Het is (dus) niet zeker of deze optie handig is voor u, maar als dat wel het geval is, kunt u ervan profiteren.

Bellen via wifi stelt u op uw smartphone als volgt in:

Android 9 en hoger:

Open de app ‘Telefoon’. Tik op ‘Meer instellingen’. Tik op ‘Gesprekken’. Selecteer ‘Bellen via wifi’. Als u deze optie niet ziet, ondersteunt uw provider deze functie niet.

iOS 12.2 (iPhone) en hoger:

Voer de ‘Update voor aanbiedersinstellingen’ uit. Ga daarvoor naar: ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Info’. In de pop-up die dan verschijnt gaat u naar ‘Instellingen’ > ‘Mobiel netwerk’. Schakel daar de optie ‘Bellen via wifi’ in.

Let op: Op deze manier belt u nog steeds via uw telefoonprovider, u gebruikt dus uw belminuten. Met Whatsapp belt u gratis via wifi. Klik daarvoor in Whatsapp op de naam van degene die u wilt bellen en vervolgens op het telefoontje dat u rechts bovenaan of onderaan in het scherm ziet. Voor beeldbellen klikt u op het videocameraatje. Doet u dit terwijl er geen wifiverbinding is, dan gebruikt u de data die u afneemt bij uw telefoonprovider en dat kan best snel gaan. Hou daar dus wel rekening mee.

Kerkklok

Zoals bekend staat de voormalige PKN kerk aan de Musselweg (naast de supermarkt) te koop. In de toren hangt een kerkklok die ooit door de bevolking van Mussel aan de Nederlandse Hervormde Evangelisatie Vereniging te Mussel is geschonken. Nu de voormalige kerk te koop staat, is er overleg geweest om de kerkklok te verplaatsen naar de Christelijk Gereformeerde Kerk aan de Molenstraat. De CGK onderzoekt hoe de kerkklok voor het dorp behouden kan blijven, bijvoorbeeld in een nieuw te bouwen toren. Bij dit onderzoek behoort ook een vergunningsaanvraag bij de gemeente Stadskanaal. Deze aanvraag wordt binnenkort openbaar gemaakt. We houden u op de hoogte!

Whatsappgroep Corona

Corona houdt ons helaas nog allemaal in de greep. De coronagroep op Whatsapp is nog steeds actief, dus mocht u hulp nodig hebben of een dienst willen aanbieden, dan kunt u zich opgeven voor deze groep via www.musselonline.nl. Als u op de link klikt, wijst het zich vanzelf. U kunt ook een berichtje sturen naar ons nummer 06-38864582, dan zorgen wij dat u in de groep wordt opgenomen. Een andere mogelijkheid is om de QR- code op de website te scannen, dan komt u ook in de groep.

Pagina 2