Zwerfafval is voor velen een doorn in het oog, zo ook in Mussel. Dinsdag gingen 140 kinderen van basisschool Op de Zandtange het dorp in om de straten van rondzwervend afval te ontdoen. Deze actie is samen met Plaatselijk Belang Mussel georganiseerd.

zwerfafval prikken door kinderen van Op de Zandtange

Prikken en oprapen

De gemeente verzorgde zakken, zakhouders en prikstokken. Hiermee konden de kinderen na de lunchpauze aan de slag. Ze begonnen bij school en liepen toen in groepjes uit elkaar. Er werden blikjes, snoeppapiertjes en ander soort afval van de straten gehaald. Later in de middag kwamen ze met zakken vol terug bij school. Met trots deelden de kinderen en begeleiders de resultaten. Het was een geslaagde actie!

De beer

De gemeente is trots op alle leerlingen en het initiatief vanuit Plaatselijk Belang Mussel. De actie werd beloond met een afvalbak in de vorm van een beer.

Vorig jaar organiseerden Plaatselijk Belang Mussel en Op de Zandtange ook een zwerfafvalactie. Toen werden er afvalbakken van een kikker en dolfijn in Mussel geplaatst. Door het succes van 2020, wilden beide partijen de actie dit jaar herhalen.

Financiële vergoeding

Is een zwerfafval actie ook iets voor uw wijk of dorp? De gemeente bood een financiële vergoeding van maximaal 500 euro voor een opruimactie zwerfafval.

(Deze informatie is overgenomen van de gemeente Stadskanaal en aangevuld met eigen foto’s)